termékKATEGÓRIÁK

keyboard_arrow_down

termékKATEGÓRIÁK

További oldalaink

Polc-pédia

Webáruház

A webáruházban megrendelt terméket (ha van készleten) a rendelést követő munkanapon tudjuk feladni a futárnak, aki a rákövetkező munkanapon szállítja ki Önnek. A kiszállítás általában a délutáni órákban történik. Az Ön telefonszámát megkapja a futár, aki szükség esetén felhívja.

A POLC BOLT honlapján csak egyszer kell regisztrálni, amire az első vásárlás során kerül sor. A következő vásárláskor már csak az Ön által megadott felhasználónevet és jelszavat kell beírnia. Ezután bármikor megtekintheti korábbi vásárlásait, valamint módosíthatja számlázási címét illetve hozzáadhat szállítási címeket profiljához.

Minden termékhez van leírás, kép és adatok. Ha további információra van szüksége, vagy valamit nem ért, a „Chat” ablakban további információkat kérdezhet a termékről munkatársainktól, akik rövid határidőn belül válaszolnak Önnek.

Salgó-Pédia

A mező a polcrendszernek azon egysége, amely a négy lábat és a hozzá tartozó polcokat, kiegészítőket tartalmazza.

Kezdő mező = több mezőből álló egység első mezője.
Folytató mező = több mezőből álló egység második, harmadik, stb. mezője (szerelés szempontjából lehet jelentősége)

Több mező egymás mellé szerelése esetén beszélhetünk szimpla illetve dupla szerelésről. A szimpla szerelésnél a folytató mezők csatlakozásainál a profilokat (lábak) nem kell duplázni. Ebben az esetben a folytató mezők polcainak teherbírása 25%-al csökken. Ha azonban a polcok teherbírásait maximálisan ki szeretné használni, akkor dupla szerelést kell alkalmazni, ami gyakorlatilag egyedül álló mezők összecsavarozását jeleni, ahol minden mezőnek 4 lába van.

salgó polcok eredetileg az angol szabadalom alapján coll méretezés alapján készültek
(pl 24x36 coll = 610x915 mm)
Európában az SI szabvány használata miatt alakult ki a milliméter alapú méretezés, ezek az úgynevezett metrikus polcok
(pl: 600x1000 mm)

A saroklemez biztosítja, hogy az állvány ne tudjon jobbra-balra, illetve előre-hátra mozogni. Általában egy 5 polcos állványnál elegendő 2 szinten saroklemezt alkalmazni, a többi 3 szinten csak csavarral kell rögzíteni a polcokat. Ha azonban a polcok maximális teherbírásra lesznek igénybe véve, akkor javasoljuk, hogy minden polcra körbe legyen saroklemez szerelve.

Raktár-Pédia

A leggyakrabban használt megoldás raklapos termékek tárolásához. Kialakítását tekintve egy illetve kétoldalas megoldásról beszélhetünk, amikor a párhuzamosan futó állványsorokat egy-egy folyosó választja el egymástól. A folyosó szélességét akár a meglévő targoncához is igazíthatjuk.
Fő előnye a flexibilitás és a variálhatóság. Állványaink akár szimpla vagy dupla mélységben is szerelhetőek. Dupla mély raklaptároló állvány esetén két dupla állvány kerül egymás mellé.
Az állványok 30 méteres magasságig kaphatók, különböző szélességi és mélységi méretekben, minden tárolandó rakatmérethez igazíthatóak - akár Euro raklapról, egyutas raklapról vagy rácsos raklapról legyen is szó.  

Soros raklapos állvány előnyei

• 100 %-os hozzáférhetőség minden egyes rakathoz.
• Sokoldalúság. A gerendaszintek 50 mm-enként állíthatóak, lehetővé téve a rendszer különféle méretű raklaphoz történő igazítását, így optimalizálva a helykihasználást.
• Hagyományos targoncával kiszolgálható.
• Könnyen telepíthető és áthelyezhető

Ezzel a tárolási móddal csökkentheti a raktárépület építési költségeit, vagy lényegesen jobban kihasználhatja a meglévő raktárterületet.
A tér és a belmagasság maximális kihasználása leginkább gördíthető állványokkal lehetséges. A hagyományos soros állványokkal szemben több, mint duplájára növelheti a raktárkapacitást. Így egy új beruházás esetén a beruházási költségek is csökkenthetők, nem is beszélve az energia- és üzemeltetési költségek, vagy akár a takarítás költségeinek csökkentéséről. Hűtött terek esetében ez a megtakarítás rendkívül jelentős lehet.
A modern szenzoros technológia szavatolja a személyzet és a kezelőgépek biztonságát

Gördíthető raklapos állvány előnyei

• Maximális helykihasználás - csak egy folyosóra van szükség.
• A hagyományos soros állványokkal szemben 40%-al kevesebb helyet foglal ugyanannyi raktározott anyag esetén.
• Akár 80%-al is növelheti a tárolókapacitást egyazon helyen.
• 100%-os hozzáférhetőség minden egyes rakathoz.
• Energiatakarékossági szempontból ideális hűtött raktárakban.
• Nincs szükség speciális kiszolgáló-berendezésre.Az állványrendszer kialakítása teljes mértékben személyre szabható, igazodva a körülményekhez illetve elvárásokhoz, tehát a kerekek, az alvázak és a vezérlőrendszer kiválasztása ennek megfelelően történik.

Ez a tárolási mód ideális megoldás akkor, ha zömében ugyanolyan típusú árut szeretne nagy mennyiségben tárolni. A rendelkezésre álló helyet akár 90%-al jobb hatékonysággal lehet kihasználni, mint a hagyományos, soros raklapállványok esetében.
A bejárható állványokat tömör, tömbös tárolás során használják, főleg olyan létesítményekben, ahol kevés féle terméket kell tárolni. A raklapokat általában kétblokkos, közös folyosóval rendelkező rendszerben helyezik el. A targonca behajt az állvány egy csatornájába, hogy kihozzon vagy bevigyen raklapokat, melyek konzolokon lévő síneken helyezkednek el az állvány teljes mélységében. Az utoljára betárolt rakatot lehet először kihozni, hacsak nem átjárható rendszert építünk, aminek az egyik oldalán a be-, míg másik oldalán a kitárolás történik.

Bejárható raklapos állvány előnyei

• Sűrű, tömbös tárolás - maximális helykihasználás. Az összes tárolórendszer közül ebben az esetben lehet a legnagyobb számú rakatot elhelyezni köbméterenként.
• Alacsony áruforgási sebesség - szezonális termékek vagy komplett raktárkészlet-mozgás esetén ideális.
• Hűtött és mélyhűtött raktárak számára gazdaságos megoldás.
• Törékeny vagy sérülékeny áru tárolására is alkalmas, amiből nem lehet több rakatot egymásra tenni.

Görgős átfutó állvány esetében mind a készletforgási sebesség, mind az egyes rakatokhoz való hozzáférés gyors. Ennél a tárolási módnál akár 60%-kal kevesebb helyre van szükség, mint soros tárolás esetén.
A rendszer „first-in, first-out elven működik, ezáltal a készletmozgás automatikussá válik. Az állványban lévő görgős pályák magasabb oldalára helyezzük a raklapokat, majd azok a csatornán végig gurulva a másik oldalról szükség esetén kitárolhatók.
Az egyes csatornák végén bevezető elemek vannak kialakítva, amelyek segítik a raklapok behelyezését. A rakatok mozgásának biztonságát automata fékező rendszer segíti.
Leggyakrabban ásványvizek, üdítőitalok tárolására alkalmazzák.

Görgős átfutó raklapos állvány előnyei

• Akár 60%-al kevesebb helyigény, mint a hagyományos soros raklapállványok esetében.
• First-in, first-out (FIFO) elven működő rendszer, használata automatikus készletforgást eredményez.
• Egy betárolási és egy kitárolási oldal - két kezelőfolyosó.
• Gyors készletforgási sebesség a raktárban.

Nagy mennyiségű áru gazdaságos tárolására alkalmas állványrendszer. Használatával kevesebb árumozgatás szükséges.
A Push Back dinamikus raklaptároló rendszerben a raklapok a speciális görgős csatornákon helyezhetők el. A betárolandó raklappal a csatornában lévőket beljebb toljuk. majd kitároláskor a kiemelt raklap mögöttiek a csatorna kb. 4%-os lejtésének köszönhetően előregurulnak. A rakatok csak az egyik oldalról hozzáférhetőek.

Push Back raklapos állvány előnyei

• Gyors és egyszerű hozzáférés minden csatornához.
• A rendelkezésre álló terület maximális kihasználása.
• Tömbös tárolási igény vagy hűtött, mélyhűtött tárolás esetén gazdaságos megoldás.
• A raklap a bejárható állvánnyal ellentétben mindig a csatorna elején rögtön hozzáférhető.

Polc szerelés trükkjei

Praktikusnak tűnik az állványunkat olyan helyen összeszerelni, ahol kényelmesen hozzáférünk, körbe járhatjuk, miközben az apró részleteket helyükre illesztjük és meghúzzuk a csavarokat. 

Bizonyára előfordult már Önnel, hogy pl. a garázs közepén meghúzta a csavarokat, majd mikor helyére illesztette az állványt, észrevette, hogy billeg... 

Hogy miért? A helyzet az, hogy a talaj egyenetlensége miatt állványunk nem ugyanúgy viselkedik a garázs közepén, mint a falnál. 

Mi a trükk? 

Az állvány csavarjait mindig a végleges helyen húzza meg a talaj egyenetlensége miatt. Kicsit kényelmetlenebb lehet a fal melletti csavarok meghúzása, így viszont csak egyszer kell hozzányúlni, és az állvány biztosan stabil lesz. 

Sokszor abban bízunk, hogy a polcok alkatrészei úgy illeszkednek egymáshoz, hogy a polc minimális igazítással függőlegesre állítható. Gyorsan, könnyedén, szemmértékünkben bízva beállítjuk az állványt, meghúzzuk a csavarokat, és a végén még sem illeszkedik.

Mi a trükk?

A vízmérték használata nem csupán szakmai felvágás. A szemmérték lehet jó, de a helyszínen adott viszonyítási pontok nem mindig megbízhatók. A vízmérték segítségével mindkét oldal függőlegességét precízen be tudja állítani. Erre egyrészt amiatt van szükség, hogy végül a polcon tárolt dolgok ne csúszkáljanak, valamint az állvány teljes terhelése csak megfelelő beállítás esetén garantálható. 

Beállítjuk az állványt és az egyik oldalán elkezdjük meghúzni a csavarokat. Mire körbeérünk, csodálkozunk, hogy nem függőleges állványt kaptunk. Kezdhetjük elölről...

Mi a trükk?

Valóban nem mindegy, hol kezdjük a polc csavarozását. Van egy helyes sorrend. A vízmérték segítségével beállított állvány egyik saroklemezzel szerelt sarkán húzzuk meg a csavarokat. Majd ugyanezen polc többi sarkát is húzzuk meg a vízmérték segítségével. Miután egy polc csavarjait körbe meghúztuk, már stabilan áll az állvány, jöhetnek a többi csavarok

Gyakori hiba, hogy a saroklemezeket oda helyezzük, ahol éppen a kezünk ügyébe kerül. Csak úgy. Ám a végén mozog az állványunk. A saroklemez biztosítja, hogy az állvány ne tudjon jobbra-balra, illetve előre-hátra mozogni. Akkor miért mozog mégis? Nem mindegy ugyanis, hogy hová és mennyi saroklemez kerül. 

Mi a trükk?

Általában egy 5 polcos állványnál elegendő 2 szinten saroklemezt alkalmazni, nem kell minden polc szintre berakni!

Gyakran találkozunk olyan összeszerelt állványsorokkal, ahol az egyes állványok 4-4 tartó lábbal lettek egymás mellé szerelve. Itt érdemes, és van is lehetőség a spórolásra! 

Mi a trükk?

Elegendő, ha az egymás mellett lévő állvány oszlopokat 2-2 közös tartó láb köti össze. A polcok stabilan rögzülnek egy tartó lábhoz is, és máris helyet és pénzt spóroltunk. Ebben az esetben azonban a sorolt mezők polconkénti teherbírása 25 %-kal csökken. Ezt mindenképpen figyelembe kell venni a polcrendszer tervezésekor, alkalmazkodva az elvárt teherbírási adatokhoz.